Opći uvjeti online kupovine

UVJETI POSLOVANJA

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte.

Adresa: Inter-trade d.o.o, Hrvatskoj branitelja 115, 35208 Ruščica, Hrvatska
ili na telefaks: +385 35/ 404- 010
ili na e-mail adresu: [email protected]

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Podnositelj prigovora obavezan je u prigovoru navesti svoje ime i prezime te adresu za dostavu odgovora.

Preuzmite obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.

Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe odnosno plati naručeni proizvod.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

 • E-banking-om ili općom uplatnicom /virmanom

 

Podaci za uplatu:

 

Inter-trade d.o.o, Hrvatskih branitelja 115, Ruščica,

 

 jedan od računa:

 

 HR55 2500 00 91 1020 5467 6   - ADDIKO BANK                                                                                                  

 HR26 2340 0091  1001 6813 5   - PRIVREDNA BANKA ZAGREB

 HR35 2360 0001 1020 5418 2   -  ZAGREBAČKA BANKA

 

 • Plaćanje platnim karticama vrši se preko platnog sustava WSPay standard. Podaci o karticama ne evidentiraju se na poslužitelju poduzeća te je tako kupčeva sigurnost zajamčena. WSPay osigurava maksimalnu sigurnost transakcije. Autorizacije kreditnih kartica vrše se u stvarnom vremenu trenutačnom provjerom podataka kod banaka. Plaćanje je moguće obaviti sljedećim karticama: Mastercard, Visa,Visa Electron, Discover, Diners, Maestro

 

 • Plaćanje pouzećem - gotovinom prilikom preuzimanja. Za plaćanje pouzećem kupcu se  ne zaračunava dodatni trošak

U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada Inter-trade d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe.

U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada Inter-trade d.o.o. elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Inter-trade d.o.o, dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe.

Nakon što potvrde predautorizacije, Inter-trade d.o.o., će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Inter-trade  d.o.o., zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, kupcu je poslana obavijest da je narudžba zaprimljena a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, Inter-trade d.o.o., se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 4 radna dana, ne uključujući subotu i nedjelju. Nakon isteka 4 radna dana od primitka narudžbe, Inter-trade d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, prodavatelj će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

 

IZJAVA O SIGURNOSTI PLAĆANJA

WSpay - Web Secure Payment Gateway

 

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

 • Plaćanje je moguće obaviti sljedećim karticama: Mastercard, Visa,Visa Electron, Discover, Diners, Maestro

 

 

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

INTER-TRADE d. o. o. za trgovinu na veliko i malo, uvoz izvoz, turizam i zastupanje

Hrvatskih branitelja 115,

35208 Ruščica

Adresa elektroničke pošte:  [email protected]

Info telefon: +385 35 404 011, +385 35  442 768

Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme telefonskih operatera je radnim danom od 08:00 do 15:00 sati .

Subotom, nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Osijeku - stalna služba u Slavonskom Brodu, reg. Tt-17/3920-2         

Račun u Addiko banci:            HR55 2500  00 91 1020 5467 6  
Račun u Zagrebačkoj banci:    HR35 2360 0001 1020 5418 2 
Račun u Privrednoj banci d.d. HR26  2340 0091  1001 6813 5

Iznos temeljnoga kapitala društva: 53.400,00 / u cijelosti uplaćen u novcu, član uprave Antun Mirković

MBS: 050027183
OIB: 16718813865
Tvrtka Inter-trade d.o.o. – naziv web shopa - BebeNova

 

 

 

 

 

 

 

OPĆE ODREDBE

Tvrtka Inter-trade d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni bebenova.eu, na World Wide Web mreži - Internet. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.bebenova.eu. Korištenjem Internetske stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.bebenova.eu u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Inter-trade d.o.o. te prihvaća da tvrtka Inter-trade d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Inter-trade d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Tvrtka Inter-trade d.o.o. poručuje Krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 14 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Tvrtka Inter-trade d.o.o. nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme Krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

Ova Internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Krajnji korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja tvrtke Inter-trade d.o.o., sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Krajnji korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze na www.bebenova.eu Internetskoj stranicama ekskluzivno su pravo tvrtke Inter-trade d.o.o., ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE INTER-TRADE D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj Internetskih stranica www.bebenova.eu, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Krajnji korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Inter-trade d.o.o. i nositelja autorskog prava.

Krajnji korisnik ne smije na ovoj Internetskoj stranici postavljati, objavljivati, ili na drugi način činiti dostupnima bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu, ili drugim pravima intelektualnog vlasništva, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava. Tvrtka Inter-trade d.o.o. nema nikakvu obavezu izvješćivati Krajnjeg korisnika, ili mu pomagati odrediti da li je neki materijal podložan autorskom pravu. Krajnji korisnik je jedino i isključivo odgovoran za štetu koja može nastati povredama autorskih prava, zlouporabom žiga i drugih prava intelektualnog vlasništva, ili bilo kakvih problema nastalih u vezi s objavom takvih materijala. Postavljanjem materijala na bilo koji javno dostupni dio ovih Internetske stranice, Krajnji korisnik izjavljuje da je nositelj prava na tim materijalima i da izričito daje tvrtki Inter – trade d.o.o., vremenski i prostorno neograničeno, besplatno, stalno, nepovratno, ne-ekskluzivno pravo i licencu za korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala (djelomično ili u cijelosti). Krajnji korisnik također daje drugim krajnjim korisnicima pravo pristupanja, pregledanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala njihovu za vlastitu uporabu. Time Krajnji korisnik daje pravo tvrtki Inter-trade d.o.o. mijenjati, kopirati, objaviti i distribuirati bilo koji materijal koji Krajnji korisnik učini dostupnim na Internetskoj stranici bebenova.eu

Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje Internetske stranice www.bebenova.eu isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da tvrtka Inter-trade d.o.o. ne jamči (I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNETSKE STRANICE, ILI (II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNETSKE STRANICE.

Odgovornost Krajnjeg korisnika odnosi se na sve štete, ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da tvrtka Inter-trade d.o.o. nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Krajnjeg korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na Krajnjem korisniku.

Ni u kojem slučaju tvrtka Inter-trade d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internetske stranice.

Uz prethodno navedene uvjete, tvrtka Inter-trade d.o.o, neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj Internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Tvrtka Inter - trade d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Krajnji korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Inter – trade  d.o.o. mogu nadzirati komunikacije Krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Inter - trade d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika.

Tvrtka Inter - trade d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Inter - trade d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Inter - trade  d.o.o. je registrirani žig tvrtke Inter - trade d.o.o. te su stoga sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito pridržana.

Domena www.bebenova.eu je registrirana domena tvrtke Inter-trade d.o.o.

Tvrtka Inter-trade d.o.o., distributer je (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane i Krajnji korisnici. Tvrtka Inter-trade d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na www.bebenova.eu Internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Inter-trade d.o.o. Ni pod kojim uvjetima tvrtka Inter-trade d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se Krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem www.bebenova.eu. Internet stranice. Na Krajnjem korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem www.bebenova.eu Internet stranice.

Sjedište tvrtke Inter-trade d.o.o. je u Slavonskom Brodu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Slavonskom Brodu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Slavonskom Brodu.

U daljnjem tekstu Općih uvjeta, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta, umjesto termina Krajnji korisnik bit će korišten termin Kupac u situaciji kada je između Krajnjeg korisnika i Inter-trade d.o.o. sklopljen Ugovor o kupoprodaji. Termin Bebenova koristi kao ime Internet trgovine, web stranice i sl.

JEZIK

Jezik komunikacije na stranici www.bebenova.eu je hrvatski standardni književni jezik.

CIJENE

Cijene su izražene u eurima (EUR ), sadrže PDV.

Na određene proizvode Inter-trade d.o.o. odobrava popust za gotovinsko plaćanje. U tom slučaju, ispod slike proizvoda i redovne cijene, istaknuto je koliki je popust za gotovinsko plaćanje. Pod gotovinskim plaćanje podrazumijevamo plaćanje pouzećem, te plaćanje po ponudi općom uplatnicom ili Internet bankarstvom.

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su izvanredne i za njih se Inter-trade d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da dobavljač nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda iz BebeNova trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Tvrtka Inter-trade d.o.o. otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

AKCIJSKA PRODAJA

Tvrtka Inter-trade d.o.o će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, tvrtka Inter-trade d.o.o neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

NARUDŽBA

Proces naručivanja na BebeNova web trgovini je opisan ovdje:

 1. KORAK:Nakon što se pronašli proizvod koji želite naručiti, klikom na „Naruči“ dodajete ga u košaricu. Ako je to sve što želite naručiti, kliknite na „Sljedeći korak“.
  Ako želite naručiti još proizvoda, istim postupkom ih dodajte u košaricu. Stanje u košarici možete uvijek provjeriti klikom na „Košarica“ u gornjem desnom kutu BebeNova Internet stranice.
 2. KORAK:Narudžbu završavate klikom na „Završi narudžbu“. Nakon završetka narudžbe primit ćete mail u kojem će biti navedeni svi proizvodi koje ste naručili i napisani podaci koje ste upisali u obrazac.
  Popust za gotovinsko plaćanje ili popust na temelju „Koda za popust“ neće se obračunati automatski u narudžbi već prilikom izrade računa. Račun izdaje Inter-trade d.o.o.
  Netko od djelatnika Inter-trade d.o.o. kontaktirat će Vas telefonski ili e-mailom radi potvrde raspoloživosti odabranog proizvoda i dogovora oko dostave. Djelatnici tvrtke Inter-trade d.o.o o obavijestit će Krajnjeg korisnika, mailom ili telefonski, o konačnom iznosu njegove narudžbe.
 3. KORAK:Nakon što Vas kontaktira netko od djelatnika Inter-trade d.o.o, mailom ili telefonski, i Vi potvrdite narudžbu, BebeNova web shop šalje Vam naručene proizvode.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na BebeNova web trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu Inter-trade d.o.o dobavljača. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.

Tvrtka Inter-trade d.o.o će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da Inter-trade d.o.o dobavljač nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda iz BebeNova trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Tvrtka Inter-trade d.o.o otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

 

 

ISPORUKA

Ako Krajnji korisnik ne primi robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, kupac mora o tome obavijestiti prodavatelja na e-mail: [email protected] da bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke.

Ukoliko Krajnji korisnik iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati tvrtki Inter-trade d.o.o., ona će novu dostavu naplatiti.

Ako Krajnji korisnik odbije primiti robu koju je naručio bez valjanog razloga, BebeNova ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. se obvezuje poslati pošiljku Krajnjem korisniku odmah nakon potvrde narudžbe, primitka uplate, odnosno nakon što dobije autorizaciju troška od kartične kuće.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od tvrtke Inter-trade d.o.o, Inter-trade d.o.o više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese.

POŠTARINA

Dostava je besplatna ako Vaša narudžba iznosi više od 66,40 eura 

Ukoliko je narudžba manja od 66,40 eura cijena dostave iznosi 3,98 eura 

TRAJANJE I RASKID UGOVORA (JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA OD STRANE KUPCA)

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa BebeNova web shop-om za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane BebeNova web shopa te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između BebeNova web shop-a i kupca.

Prema pravu EU-a BebeNova  je odgovorna za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe, a nacionalnim zakonima potrošaču mogu biti osigurana dodatna prava.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo Vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Inter-trade d.o.o na info broj 035/404 -011 ili mail adresu [email protected] radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Inter-trade d.o.o.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Slijedom toga Inter-trade d.o.o preporuča svojim kupcima:

 • dobro pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici BebeNova prilikom izbora proizvoda,
 • ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Inter-trade d.o.o, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom,
 • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda (postoci u tablici broj 1),
 • pregledajte proizvod, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što prije obavijestite BebeNovu i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda,
 • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke, sklopite i rasklopite kolica, provjerite pojaseve u autosjedalici) i ako niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti, njime rukovati, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

Tablica 1. Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda

 

STANJE AMBALAŽE

 

Neoštećena ambalaža

Oštećena ambalaža

Bez originalne ambalaže

Dječja oprema

0%

10%

20%

       

Igračke

0%

10%

20%

Posteljine

0%

10%

20%

Madraci

0%

10%

20%

Namještaj

0%

10%

20%

Dodaci za dječju opremu

0%

10%

20%

Podloge za igru

0%

10%

20%

Ostalo

Ovisi o procijeni službenog servisa ili dobavljača

 

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Inter-trade d.o.o ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Inter-trade d.o.o odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 14 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača.

Inter-trade d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

PISANI PRIGOVOR, ODGOVOR, OBAVIJESTI

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 02. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor Inter- trade d.o.o.

Inter-trade d.o.o vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefona 035/414-011 ili putem maila [email protected]. Adresa za slanje pisano prigovora  Inter-trade d.o.o, Hrvatskih branitelja 115, 35208 Ruščica

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa i slike vezane uz prigovor. Inter-trada d.o.o će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

NAČINI PLAĆANJA

Sve cijene izražene su u eurima i u cijenama je sadržan PDV.

BebeNova web trgovina vam omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem:

 • Pouzećem
 • Po ponudi općom uplatnicom ili Internet bankarstvom
 • Kreditnim karticama
 1. Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke:

Opcija plaćanja pouzećem vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

 1. Plaćanje kreditnim karticama:
 • Jednokratno

 

 • kreditne kartice: Diners, MasterCard, Maestro i Visa

 

 

MAESTRO I VISA KARTICOM PBZ-a i ZABE NA RATE - IZNAD 66,40 EUR OD 3-6 RATA

 

MASTERCARD – ZAGREBAČKE BANKE

 

 • 3 RATE    –    79,63 EURA
 • 6 RATA    –  199,08 EURA
 • 9 RATA    –  398,16 EURA
 • 12 RATA  –  663,61 EURA 

 

DINERS KARTICOM OD 2-5 RATA - ZA IZNOS PREKO 66,40 EURA 

Za plaćanje kreditnim karticama na rate tvrtki Inter-trade d.o.o. bit će potrebni određeni podaci sa kreditne kartice: ime i prezime, broj kreditne kartice i datum valjanosti kreditne kartice.

Internet bankarstvo:

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode. Proizvode na rezervaciji čuvamo 5 dana. Ukoliko nakon toga roka ne zaprimimo uplatu, narudžba se otkazuje.

NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan), pa Vas, isto tako molimo, da prethodno provjerite stanje pošiljke na broju telefona 035/404-011.

Radno vrijeme administratora web shopa :

 • Ponedjeljak - Petak:
  08:00h -15:00h;
 • Subota:
  ne radimo
 • Nedjeljom i praznicima:
  ne radimo

GARANCIJA I SERVIS

Reklamirani proizvod možete ostaviti u našim prodavaonicama BebeNova gdje je i kupljen ili direktno u ovlaštenom servisu koji je naznačen na garancijskom listu kupljenog proizvoda.

Jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje te upute za uporabu nalaze se priložene uz proizvod, te u smislu čl.42. st 6 Zakona o zaštiti potrošača, Inter-trade d.o.o smatra da je Kupac time na jasan i razumljiv način unaprijed obaviješten o tim podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje.

Ukoliko uređaj trebate servisirati, molimo da provjerite dokumentaciju o ovlaštenom servisu koju ste dobili uz uređaj te postupite u skladu s uputama ovlaštenog servisa.

Ukoliko proizvod ima jamstvo te se na proizvodu pojavi kvar unutar jamstvenog roka kupac je ovlašten izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon 035/ 404-011 ili putem e-maila: [email protected]

Inter-trade d.o.o. bazira svoje jamstvene uvjete i garancije na garancijama koje izdaje proizvođač artikla, te niti malo ne odstupa od toga. Ukoliko je na jamstvenom listu kao ovlašteni servis navedena druga tvrtka potrebno ih je osobno kontaktirati i dogovoriti detalje oko dostave robe na servis.

Za proizvode koji nakon servisa duže od 45 dana nisu preuzeti ne odgovaramo. Stranka svojim potpisom radnog naloga je suglasna da ukoliko ne preuzme uređaj u roku od 30 dana od obavijesti da su naručeni radovi završeni Inter-trade d.o.o. ima pravo prodati nepreuzeti uređaj kako bi nadoknadio materijalne troškove i troškove ležarine.

IZJAVA O POVJERLJIVOSTI

Izjava o povjerljivosti je sastavni dio ovih Općih uvjeta poslovanja i može se pročitati ovdje

Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se nalaze na Internet stranici www.bebenova.eu i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka tvrtke Inter-trade d.o.o.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice www.bebenova.eu pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Upućuju se Krajnji korisnici da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje informacije Inter-trade-a d.o.o. prikuplja i kako ih koristi.

Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na: [email protected]

Upućuju se Krajnji korisnici da pažljivo pročitaju ovu izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom naše internetske stranice, Krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe bebenova.eu  internetske stranice.

Ukoliko se Krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Krajnjeg korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.bebenova.eu

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka Inter-trade d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu ""Povjerljivost podataka"" na Internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.bebenova.eu.

Svaki Krajnji korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane Krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Krajnjeg korisnika. Ako Krajnji korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Tvrtka Inter-trade d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke će Inter-trade d.o.o. koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih e-mail poruka, analizu podataka, obradu plaćanja kreditnim karticama. Tvrtka Inter-trade d.o.o. može podijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s Pružateljima usluga distribucije robe za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte.

Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži Inter-trade d.o.o. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koju od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na [email protected]. U toj e-mail poruci Krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti.

Zaštitu podataka Inter-trade d.o.o. uzima ozbiljno i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Inter-trade d.o.o provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s www.bebenova.eu  Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Maloljetnici mlađi od 14. godina ne smiju koristiti www.bebenova.eu  Internetsku stranicu. Internetska stranica www.bebenova.eu  nije dizajnirana na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14. godina.

 

ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Inter-trade d.o.o obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Inter-trade d.o.o i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom registracije ili kupnje, kupac dozvoljava tvrtki Inter-trade d.o.o. prikupljanje, obrađivanje i čuvanje posredovanih osobnih podataka u skladu sa Zakonom o čuvanju osobnih podataka.

Inter.-trade d.o.o se obavezuje da će pomno i u skladu sa zakonodavstvom čuvati sve podatke korisnika.

Podatci se skupljaju na osnovi osobnog pristanka pojedinca i za neodređeno vrijeme, osim ako Zakon o čuvanju osobnih podataka ne nalaže drugačije.

Osobni se podatci skupljaju s namjerom nesmetanog izvođenja narudžbi odnosno ponuda, komunikaciju s kupcem, statističku analizu za poboljšanje rada internet stranica i usluga te, ukoliko se kupac odluči, za slanje obavijesti, novosti i ponuda preko GSM aparata, e-pošte, pismenim putem na adresu stanovanja.

U okviru toga skupljaju se sljedeći podatci: IP adresa, ime, adresa stalnog ili privremenog boravka, datum rođenja, spol, telefonski broj, adresa e-pošte, vrijeme i datum registracije te arhiv komunikacije s internetskom trgovinom. Ukoliko se radi o poklon bonu sabire se još i ime i prezime daroprimatelja te njegova adresa.

Tvrtka Inter-trade d.o.o poštuje privatnost korisnika internet stranice BebeNova te se obavezuje da će prikupljene podatke brižno čuvati te ih bez pristanka neće posredovati trećoj osobi, odnosno, neće ih koristiti za svrhe osim gore navedenih, osim u slučajevima kada bi te podatke zahtijevao nadležni državni organ, koji bi za to imao zakonsko osnovu i u slučaju sumnje zloupotrebe od strane korisnika internet stranice Inter-trade d.o.o. može podatke posredovati samo obrađivaču podataka s kojim ima sklopljen ugovor.

Unos osobnih podatka i podatka za plaćanje izvodi se preko internet obrasca, zaštićenog istim ili sličnim šifriranim mehanizmima, koje koriste banke i druge pouzdane institucije.

Korisnik je i sam odgovoran za čuvanje osobnih podataka tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg kompjutera.

Zbirka osobnih podataka je registrirana na internet stranici informacijskog povjerenika